RESPONSABILITATE SOCIALĂ

Balul Palatului are și o importantă componentă caritabilă.  

Cu sprijinul tuturor celor care au participat la ediția întâi a Balului Palatului, parteneri, sponsori sau invitați, am reușit, așa după cu ne-am propus, să facem o importantă donație Muzeului Județean Mureș. Este vorba despre un tablou al pictorului Aurel Ciupe, fost custode al pinacotecii Tîrgu Mureș în anii 1930, și care a contribuit decisiv la îmbogățirea colecției de tablouri a Muzeului de Artă din oraș. În memoria și onoarea sa, din 7 noiembrie 2017, Galeria de Artă din Tîrgu Mureș s-a îmbogățit cu lucrarea Natură moartă, donație din partea Balului Palatului.

Continuând acest proiect, în acest an, am decis ca donația din partea Balului Palatului să se întoarcă tot către comunitatea mureșeană în ansamblul ei. De această dată, avem în vedere îmbogățirea fondului de carte al Bibliotecii Județene Mureș. Trei cărți rare și extrem de valoroase,  tipărite între anii 1600 si 1920, vor întregi colecția  Bibliotecii Județene Mureș. Acestea vor fi expuse publicului, în premieră, în seara Balului Palatului, 31 octombrie 2018.

 

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A palotabál jótékonysági célt is szolgál.

Az első bál résztvevőinek, az esemény partnereinek, támogatóinak és meghívottjainak jóvoltából jelentős adományban részesülhetett a Maros Megyei Múzeum, amelynek képgyűjteménye egy Aurel Ciupe-festménnyel gazdagodott. Ciupe volt a városi képtár igazgatója az 1930-as években, és jelentősen hozzájárult a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének bővítéséhez.  Ciupe tiszteletére és emlékére 2017. november 7-étől a Halott természet (Natură moartă) címet viselő festmény is a múzeum gyűjteményét gazdagítja, ez volt a tavalyi palotabál adománya az intézménynek.

Ezt a projektet tovább szeretnénk vinni, és úgy döntöttünk, hogy az idei palotabálon összegyűlő adományokat is „visszafordítjuk” a közösségnek. Ezúttal a Maros Megyei Könyvtár könyvgyűjteményét szeretnénk bővíteni, és meggyőződésünk, hogy az önök segítségével és támogatásával sikerre visszük tervünket.

Balul Palatului > Uncategorized > RESPONSABILITATE SOCIALĂ