RESPONSABILITATE SOCIALĂ

Balul Palatului are și o importantă componentă caritabilă.  

Cu sprijinul tuturor celor care au participat la ediția întâi a Balului Palatului, parteneri, sponsori sau invitați, am reușit, așa după cu ne-am propus, să facem o importantă donație Muzeului Județean Mureș. Este vorba despre un tablou al pictorului Aurel Ciupe, fost custode al pinacotecii Tîrgu Mureș în anii 1930, și care a contribuit decisiv la îmbogățirea colecției de tablouri a Muzeului de Artă din oraș. În memoria și onoarea sa, din 7 noiembrie 2017, Galeria de Artă din Tîrgu Mureș s-a îmbogățit cu lucrarea Natură moartă, donație din partea Balului Palatului.

Continuând acest proiect, în 2018, am decis ca donația din partea Balului Palatului să se întoarcă tot către comunitatea mureșeană în ansamblul ei. Am avut în vedere îmbogățirea fondului de carte al Bibliotecii Județene Mureș. Trei cărți rare și extrem de valoroase,  tipărite între anii 1600 si 1920,  întregesc colecția  Bibliotecii Județene Mureș.

În 2019, atenția noastră s-a îndreptat către Filarmonica târgumureșeană, partener constant al Balului Palatului. Cu sprijinul dumneavoastră, al partenerilor și al publicului, am reușit îmbogățirea bibliotecii Filarmonicii Tîrgu Mureș cu 4 partituri. Este vorba despre Simfonia Nr. 6 ‘Pastorala’ de Ludwig van Beethoven, Simfonia Fantastică de Hector Berlioz şi două partituri ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonia 36 şi Simfonia 41 ‘Jupiter’.

În 2021, donația Balului Palatului s-a adresat, din nou, comunității. Am avut în vedere un sprijin pentru elevii Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș cărora le-am oferit 3 viori profesionale complet dotate, atât de necesare pentru studiu de calitate.

2022 a fost anul in care, donația Balului Palatului s-a îndreptat către Palatul Culturii Târgu Mureș, această clărite emblematică a orașului care ne găzduiește, în fiecare an, cu multă generozitate. Lucrarea “Concert de salon” de Aladár Körösfői-Kriesch-proiectatul mozaicul de mari dimensiuni de pe fațada principală, și realizatorul picturii decorative de pe tavanul foaierului, precum și al picturilor murale de pe ambele părți ale intrării principale ale sălii de concerte, se afla acum, si datorita donatiei Balului Palatului, la loc de ciste in Sala Oglinzilor.

In acest an, donatia Balului Palatului vizeaza promovarea tinerelor talente si va fi dezvaluita in seara Balului Palatului.

 

Balul Palatului > Uncategorized > RESPONSABILITATE SOCIALĂ